Afspraken – Huisartsenpraktijk Volkel – Volkel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Volkel
Voornstraat 10 5408 AV
Volkel

Afspraken

Afspraken spreekuur

Via de assistente kunt u een afspraak maken op het spreekuur. De assistente bereikbaar op 0413-272155. Als u vóór 09:30 belt, kunt u, indien nodig, meestal dezelfde dag terecht. In verband met overleg, pauze en assistentespreekuur is de praktijk van 09:30-10:00 en van 12:00-14:00 alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Het maken van afspraken via het patientenportaal is momenteel nog niet in gebruik.

De assistente zal u vragen wat de reden is voor de afspraak. Zij is hiertoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en de spoedeisendheid van uw klachten. Onze assistente hebben, net als de huisartsen, een beroepsgeheim en zijn dus verplicht om vertrouwelijk met de door u gegeven informatie om te gaan. Heeft u er bezwaar tegen om de reden van uw bezoek te melden, dan kunt u dat aangeven.

Meer tijd?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef dit dan aan bij het maken van een afspraak, zodat er eventueel extra tijd gereserveerd kan worden.

In Volkel is er elke werkdag een spreekuur op afspraak van 08:00 tot 11.30 en van 14.00 tot 16.00 uur. Onze vestiging in Odiliapeel wordt momenteel uitsluitend gebruikt voor spreekuren door onze POH’s.

Huisbezoek

Als u fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) lichamelijk beperkt of slecht ter been bent, kunt u een huisbezoek aanvragen. Als u vóór 10.00 belt, komt de huisarts in de regel, indien nodig, dezelfde dag langs.

Telefonisch spreekuur

Indien u een korte vraag aan de dokter wilt stellen waarvoor u niet op het spreekuur hoeft te komen, meldt u dit dan aan de assistente bij voorkeur voor 11.30 uur. De huisartsen bellen u terug na hun ochtendspreekuur.

E-consult

Via het patiëntenportaal is het mogelijk een digitaal een vraag aan de dokter te stellen. Let op dit is niet bedoel voor spoedeisende zaken. We proberen deze consulten zo snel mogelijk te beantwoorden maar houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren.

Spreekuur Praktijkondersteuner Somatiek

Ronelle van Driel en Sandra van Lankvelt zijn onze praktijkondersteuners Somatiek en hebben een spreekuur of afspraak voor patiënten met hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en/of chronische longaandoeningen en stoppen met roken. Zij zijn aanwezig op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag in Volkel en Odiliapeel.

Spreekuur Praktijkondersteuner GGZ

Lea van der Heijden is onze praktijkondersteuner GGZ en heeft een spreekuur of afspraak voor psychologische hulpverlening. Zij is aanwezig op woensdag in Odiliapeel en vrijdag in Volkel.

Assistente spreekuur

De assistente hebben een spreekuur of afspraak op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 in Volkel. U kunt bij de assistente terecht voor handelingen zoals: injecties, oren uitspuiten, bloeddruk meten, wratjes aanstippen, hechtingen verwijderen en uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek.

 

Niet verschenen zonder bericht

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op de afspraak bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen.
Met ingang van 1-1-2022 gaan we daarom op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een niet verschenen zonder bericht tarief invoeren.
Indien een afspraak niet 24 uur voor de geplande datum telefonisch wordt afgemeld bij de assistente zijn we genoodzaakt uw afspraak bij u in rekening te brengen.
Het tarief voor het niet verschenen zonder bericht bedraagt 25 euro. U ontvangt hiervoor een rekening per post. Dit wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.